Ν. Δένδιας: Ηχηρή διαφοροποίηση από το “πατριδόμετρο” Μητσοτάκη – “Ουδείς εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού”

αφείς αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος προεκλογικά έπαιξε επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα πήρε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τόνισε ότι ουδείς κατέχει «πατριδόμετρο». Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης χαρακτήριζαν διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εθνική εξαίρεση».

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής ανέφερε τα εξής: «Θέλω να επαναλάβω για πολλοστή φορά από αυτό το βήμα την άποψη ότι ουδείς στην αίθουσα είναι εξ’ ορισμού περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης και ουδείς σε αυτήν την αίθουσα εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού και ουδείς σε αυτήν την αίθουσα κατέχει «πατριδόμετρο».

Και επίσης, θέλω να πω, ότι καθόσον με αφορά δεν θα επιτρέψω να συρθούν τα εθνικά θέματα σε βούρκο λαϊκισμών, σε λάσπη κομματικών αντιπαραθέσεων. Δεν είναι ορθό να επιτρέψουμε στις εθνικιστικές κορώνες να επικυριαρχούν των εθνικών συμφερόντων και στην πατριδοκαπηλία, εφόσον εμφανιστεί,να χρησιμοποιεί ως προκάλυμμα την Άμυνα της χώρας και να δηλητηριάζει την εθνική μας ομοψυχία».

«Ο κ. Δένδιας πέταξε σήμερα το πατριδόμετρο του κ. Μητσοτάκη στον κάλαθο των αχρήστων» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη. Όπως σημείωσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, «προεκλογικώς παίζατε κρυφτούλι με τα εθνικά θέματα. Θέλατε να κρύψετε από τον ελληνικό λαό την μυστική διπλωματία και τις αλλαγές που ετοιμάζετε και τα καταφέρατε.

Πήρατε την ψήφο των πολιτών παριστάνοντας τους πατριώτες. Με κορώνες για το προξενείο και με συγκεντρώσεις μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν και σήμερα ο κ. Δένδιας πέταξε το πατριδόμετρο του κ. Μητσοτάκη στον κάλαθο των αχρήστων! Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζετε να παίζετε κρυφτούλι από τον λαό μετά τις εκλογές! Αφού πήρατε αυτό που θέλατε γιατί δεν μιλάτε καθαρά;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί